Velkommen til hjemmesiden for Værløseegnens Historiske Forening. 
Foreningen har mange aktiviteter: foredrag, ture i naturen, rundvisninger, udgivelser og flere andre ting. Se nærmere under menupunkterne ”Hvad sker der” eller ”Publikationer”. 
Mange af foreningens medlemmer deltager i frivilligt arbejde omkring lokalhistorien, lige fra arkæologi til historieforskning. Arbejdet er organiseret i grupper, der refererer til foreningen eller Furesø Museer og Arkiver. Under menupunktet ”arbejdsgrupper” finder du links til de forskellige grupper. Læs også mere om  medlemsfordele og indmeldelse. Nedenfor kan du se foreningens førstkommende arrangementer.

Læs mere om gavekort til medlemskabet af Værløseegnens Historiske Forening, og bestil det online her
Læs mere om Studie-, interesse- og arbejdsgrupper
Får du nyhedsbrevet - den hurtigste vej fra foreningen til medlemmerne? Ellers kan du tilmelde dig her
Alugodsten240

Tæt på det sted, hvor Alugodkvindens grav blev fundet på flyvestationens område i vinteren 1944 er nu placeret en mindesten. Stenen står ved vejsiden ved den sydligste ende af vejen, Sandet og nær Naturformidlingscenter Hjortøgaard. Vejen forbi stenen var i oldtiden hovedvejen i vores område og var egnens forbindelsen mod nord og syd. Alugod kom fra Stevnsområdet af denne oldtidsvej og blev kort tid herefter begravet med sit brudeudstyr ved vejen.

Billedhugger Olav Johannisson har udsmykket stenen. Furesø Kommune og Naturstyrelsen har stillet sten og areal til rådighed. Kommunens Kulturpris 2019 har betalt mindestenen.

Klik på billedet for at få det større

harevadbro 180

Torsdag den 9. juli kl. 19-??
Skovvandring 

Aftenvandring omkring Brændteljung søen og Harevad. Traditionen tro tager vi en aftenvandring i dette smukke og stemningsfyldte område. Her er megen historie og kulturspor at fortælle om. Kan vi komme ind på Skovlyst er det også en mulighed. Afgang fra Mosegaarden kl. 19 og opsamling på parkeringspladsen ved Skovlystvej lige nord for bryggeriet.

corona240

Arrangementer i en coronatid

Foreningen har valgt at præsentere et efterårsprogram af sædvanligt omfang – velvidende, at intet er som det plejer at være, og uden at vide i hvilken takt, samfundet igen bliver åbnet.
I skrivende stund (juni) har foreningen aflyst alle aktiviteter indtil 8. juni.
Myndighederne har foreløbigt lukket ned for ’større’ arrangementer indtil 1. september. Men hvordan defineres ’større’, og hvordan bliver de fremtidige sundhedsmæssige anbefalinger? Disse spørgsmål kan - sammen med meget andet – have indflydelse på, i hvilket omfang foreningens arrangementer gennemføres.

Vi efterlever naturligvis alle retningslinjer fra myndigheder, og derfor vil der kunne forekomme aflysninger, indskrænkninger i deltagerantal m.v. Det vil fremgå af oplysningerne om hvert enkelt arrangement på foreningens hjemmeside, hold venligst øje med de løbende opdateringer på https://vaerloesehistorie.dk

På baggrund af ovennævnte har vi besluttet at indtil videre skal der være tilmelding til foreningens indendørs aktiviteter – det betyder at du skal tilmelde dig det arrangement du vil deltage i.
Ring til foreningens sekretær tlf. 4498 3789 eller benyt vores formular på https://vaerloesehistorie.dk/kontakter.html

Aktuel information, nyheder og links